Американец поизпоти Даниил Медведев, но руснакът е на първи полуфинал в Уимбълдън


Американец поизпоти Даниил Медведев, но руснакът е на първи полуфинал в Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1896 0

Даниил Медведев стигна до първия си полуфинал на Уимбълдън, побеждавайки трудно американеца Кристофър Юбанкс с 3:2 сета (6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4), 6:1 в отделните части.

В първия сет имаше само 1 пробив, а той бе достатъчен, за да помогне на Даниил Медведев да надделее. Руснакът успя да реализира една от двете си точки за пробив, които имаше в сета. В третия гейм Медведев спечели подаването на съперника си и удържа пробива до края, за да спечели с 6:4.

Във втората част Медведев се изгуби, а Юбанкс доминираше. Американецът показа страхотен тенис и заслужено стигна до успех с 6:1, след като успя да измори максимално руския представител.

Юбанкс проби още в първия гейм през третата част и разклати още повече Медведев. До края на сета не се стигна до нов пробив и американецът надделя с 6:4 и поведе с 2:1 сета.

Четвъртият сет бе изключително оспорван, тъй като се стигна до тайбрек. Двамата тенисисти оставиха всичко от себе си на тревата, но в крайна сметка, опитът си каза думата и Медведев надделя. В решаващата част пък Юбанкс се срина и руснакът бе категоричен, затваряйки срещата с 6:1.

На полуфинала на Уимбълдън Медведев ще спори с победителя от срещата Карлос Алкарас - Холгер Руне.

Още ТЕНИС новини четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички