И Джари е неудобен противник за Григор, но защо в Шанхай е различно?


И Джари е неудобен противник за Григор, но защо в Шанхай е различно?
Снимка: Getty Images

1978 0

След като изуми света с победата си над Карлос Алкарас, на Григор Димитров му предстои четвъртфинал в Шанхай. Негов съперник ще бъде чилиецът Николас Джари, а мачът ще се изиграе в петъчния ден.

Въпреки че е 22-ри поставен, Джари има отлична статистика срещу първата българска ракета - 2 победи в 2 мача досега. Чилиецът надви родната звезда за последно на финала в Женева тази година. Бил го е и преди това, в Барселона, през 2019 година.

В Шанхай и двамата са в добра форма, въпреки че през годината Джари е спечелил 2 титли (и двете на клей), а Григор не е вдигал трофей от 2017 година насам.

Голямото "но" в случая е, че и двете победи на южноамериканеца над българина са постигнати на клей, а турнирът в Китай е на твърда настилка. Освен това съперникът на Димитров имаше лек жребий и стигна по-лесно до 1/4-финала, отколкото хасковлията.

Николас Джари в осминафиналите победи Диего Шварцман с 6-3, 5-7, 6-3. Победите му срещу Григор досега са в 2 сета. А Григор е подценен - ето какви шансове има за триумф в Шанхай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички