Първият съперник на Григор Димитров в Женева е Иля Ивашка


Първият съперник на Григор Димитров в Женева е Иля Ивашка
Снимка: Getty Images/Guliver

1708 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си в турнира на клей в Женева, Швейцария. Вече е ясен и първият съперник за българина, след като Иля Ивашка победи на старта в основната схема ветерана Фернандо Вердаско.

Испанецът допусна поражение в два сета след 7:6(5) 6:4 и час и 46 минути игра. Той бе надигран от 27-годишния си съперник, след като в първата част така и не се стигна до пробив, а в тайбрека Ивашка си осигури 3 точки за спечелването му и от третия опит успя, а във втората част проби веднъж Вердаско за 3:2, затвърди пробива и до края не изпусна преднината си.

Иля Ивашка е поставен под номер 94 в световната ранглиста. Очаква се Григор Димитров да се изправи срещу него в сряда, но програмата не е потвърдена официално все още и има възможност това да се случи и в четвъртък. Двамата не са играли един срещу друг до този момент.

Напомняме, че българинът стартира директно от втори кръг за турнира, на който участва чрез "уайлд кард" и на който е поставен под номер 4 в основната схема. Победителят от сблъсъка на Гришо и Ивашка ще срещне един измежду Артур Казо и Пабло Куевас.

А кой бе най-лошият подарък, който Григор Димитров получи за рождения си ден?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички