Гришо: Направих го да изглежда лесно, Гофен получи своя реванш


Гришо: Направих го да изглежда лесно, Гофен получи своя реванш

9615 0

Григор Димитров сподели след класирането му на финал на Sofia Open, че се е постарал победата му да изглежда лесна. Българинът победи Николоз Басилашвили с 6:1, 6:3 и сбъдна своята и на хиляди фенове в България да играе финал пред родна публика.

"Направих го да изглежда лесно. Никога не трябва да се подценяват такива играчи, той бе във форма по време на турнира. Направи много обрати и бе сигурен в себе си. Имах готовност за всичко, а след първия сет се чувствах по-добре", заяви Гришо на пресконференцията след двубоя.

"Преди 2 седмици играхме, очевидно е, че ще търси реванш и ще бъде агресивен. Все пак съм вкъщи, щастлив съм да играя в неделя, никога не си взимам почивка в неделя. Оценявам шансовете си", коментира първата ни ракета относно финала, където ще играе срещу Давид Гофен. Григор отстрани белгиеца на 1/4-финала на тазгодишния Australian Open.

"Мисля, че и целите на двамата ни са много по-високи и това ще го приемем като поредния мач. Концентрираме се въху него. Това е една добра психология за всеки, който е в топ 20 и искаме да се фокусираме върху голямата картина".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички