Григор: Дано успехът ми покаже на хората в България, че няма невъзможни неща


Григор: Дано успехът ми покаже на хората в България, че няма невъзможни неща
Снимка: Getty Images/Gulliver

5255 0

Григор Димитров беше гост в студиото на CNN Sports, където говори за значението на своята титла за неговата родина - България. Както е известно, цели 3 телевизии предаваха финала срещу Давид Гофен, а емоциите от победата не стихват и 24 часа по-късно.

"Дори не съм имал възможността да гледам телефона си. Тази победа означава страшно много за мен, за семейството ми, но най-вече за моята родина", сподели Димитров пред Кристина Макфарлън.

"Просто съм щастлив и се радвам, че съм българин. Играя през целия си живот за България и съм сигурен, че хората оценяват този успех. Виждате флаговете след всеки мой мач. Атмосферата беше невероятна - чувствах се все едно бях у дома. Беше просто неописуемо", допълни той и продължи.

"Толкова е хубаво да постигнеш нещо подобно, като си от страна като моята. Имаме тенис традиции, знаете сестри Малееви какво са постигнали, но искам това да е пример за всички в България. Не само в спорта, но като цяло за живота - няма значение откъде си, ако се бориш здраво и отдадеш времето си на това, което искаш да постигнеш", категоричен бе шампионът във Финалите на ATP.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички