Треньорско светило: Време е да говорим за Григор като за основен претендент за Голям Шлем


Треньорско светило: Време е да говорим за Григор като за основен претендент за Голям Шлем
Снимка: Getty Images/Guliver

2111 0

Един от най-големите в треньорската професия в тениса - Брад Гилбърт, направи много ласкаво изказване за Григор Димитров. Българинът снощи спечели Финалния Мастърс в Лондон, като сподели, че следващата му голяма цел е да спечели турнир от Големия Шлем. Точно такова бъдеще му предрече Гилбърт, който в момента е анализатор на ESPN.

"В началото на сезона предвидих, че Григор Димитров ще завърши в топ 5 на света, тъй като играеше много добре. Когато загуби от Рафа, се замислих дори за тройката, но след това в средата на сезона той беше с 13 победи и 12 загуби и изглеждаше невъзможно. Но това показва колко малка е разликата от №25 до №3. Той направи силна серия от Синсинати насам и ще завърши на 3-то място в ранглистата. Това беше невероятно представяне от негова страна, защото се постави в отлична позиция за 2018 година и е време да говорим за него като основен претендент за титли от Големия шлем", коментира бившият треньор на Андре Агаси пред своята медия.

Брад Гилбърт е работил с няколко големи имена и в настоящето на тениса - Анди Мъри, Кей Нишикори и Сам Куери. Тренирал е и Анди Родик. Като тенисист е достигал до номер 4 в ранглистата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички