Григор не издържа срещу Доминик Тийм и си тръгна от Акапулко


Григор не издържа срещу Доминик Тийм и си тръгна от Акапулко

1365 0

Четвъртфинал - това се оказа максимумът на възможностите на Григор Димитров на турнира от серията "500" в мексиканския курорт Акапулко. Българинът загуби доста разочароващо в два сета от младия австриец Доминик Тийм - 5:7, 2:6.

Още в самото начало на първия сет Тийм проби, след вече дежурната грешка на Димитров от бекхенд. Българинът обаче бързо се върна в сета, връщайки в пробива за 2:2 гейма. За съжаление това не промени като цяло положението на корта - австриецът беше по-добрият и чистеше редовно линиите с мощни удари, като по чудо не проби отново при 3:3. Тогава Григор се спаси с кански усилия от цели три възможности за пробив. 

Развръзката на сета дойде при 5:5, когато форхендът на Димитров не успя да го измъкне от поредното затруднение. Тийм получи скрит сетбол, който беше отразен с прекрасно воле. При втората възможност обаче, Григор подари подаването си след форхенд в аут пробивът за 5:6 стана факт, а австриецът затвори сета на свой сервис, информира Tenniskafe.

Във втория сет Димитров рано-рано изостана с 15:40 след почивката и прати в историята първите два брейкбол с прецизна игра, само че се стигна до трети, където Тийм пласира страхотен бекхенд по правата, а в отговор българинът потроши ракетата си от гняв. Григор работеше здрво, за да намери начин да се върне в битката и при 2:3 от 40:0 за съперника стигна до равенство с три поредни изящни бекхенда. Българинът обаче за пореден път не можа да направи последните няколко стъпки към пробива, но пък Тийм ги извървя и не само, че удържа за 4:2, но след това си осигури и втори брейк за 5:2. Австриецът приключи битката с гейм на нула, който сложи край на участието на Григор в Акапулко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички