Григор Димитров премина с известни трудности през първия си мач в Акапулко


Григор Димитров премина с известни трудности през първия си мач в Акапулко
Снимка: Getty Images/Guliver

1379 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започна добре на турнира от серията „500” в Акапулко, който спечели преди две години. Българинът победи в два сета американеца Денис Кудла – 7:5, 6:1. Така Димитров си осигури мач с друг американец в следващия кръг – Доналд Йънг.

Мачът започна доста разочароващо, след като Григор допусна пробив, водейки с 40:15 още в първия гейм. Класата на българина обаче просто беше по-висока и още при 1:2 гейма той стигна до 15:40, но американецът удържа някак. При 2:3 вече нямаше прошка – с чудесен печеливш ретур нашето момче върна пробива. Вече при 4:3 гейма Димитров имаше нови две точки за пробив, този път не поредни, но и при двете противникът му успя да влезе в атака след добър сервис и българинът не успя да обърне защитната си позиция. В крайна сметка Григор успя да вземе сета, без да трябва да влиза в тайбрек – с пробив в последния момент, за 7:5, след като пак стигна до 15:40 и при второто разиграване Кудла пресили удара си.

Още на старта на втория сет Григор трябваше да спасява 15:40, но се справи успешно и не допусна отново ранен пробив. На свой ред, при 2:1 в своя полза, българинът стигна до точка за пробив след добра защита и доста коварни сечени удари, но пропиля шанса с ретур в аут от бекхенд. Моментално пред Димитров се откри нов шанс, но Кудла спаси и него – с премерена атака на мрежата. С изключителен минаващ от бекхенд по къс диагонал Григор си извоюва трета точка за пробив и тя вече беше реализирана след добра атака на мрежата. Това буквално пречупи Кудла, който допусна нов пробив – за 5:1, а българинът само това и чакаше, за да затвори мача с гейм на нула.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички