Григор няма спирка и е на четвъртфинал в Акапулко


Григор няма спирка и е на четвъртфинал в Акапулко
Снимка: Getty Images/Guliver

1297 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се справи с лекота за пети път в кариерата си от общо шест мача с американеца Доналд Йънг и вече е на четвъртфинал на турнира от серията "500" в Акапулко. Димитров спечели с убедителното 6:3, 6:4.

В първия сет нашето момче спаси общо 6 шанса за пробив, преи да направи пробив в осмия гейм - за 5:3 и да затвори сета с хубав сервис гейм. В този първи сет Григор направи 5 двойни грешки и нито един ас в първия сет, но това не му попречи да поведе.

Нещата продължиха по план и във втория сет, който започна със затвърден пробив на сметката на първата ни ракета, но след това американецът спечели подаването си в третия гейм и осъществи рибрейк – 2:2. Йънг обаче не можа да се зарадва и още в следващия гейм се пропука отново, след като направи двойна грешка във важен момент, а Димитров започна шестия гейм с ас и го приключи успешно, за да дръпне с 4:2, пише Tenniskafe. До края българинът не изпусна аванса си и затвори мача за по-малко от час и половина, след като отрази брейкбол в последния десети гейм.

Така Григор е на 1/4-финал и очаква името на следващия си съперник – Доминик Тийм или Дмитри Турсунов. Мачът между двамата в момента (07:00) е сет на сет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички