Най-добрите постижения на Григор на US Open досега и отстранените противници


Най-добрите постижения на Григор на US Open досега и отстранените противници
Снимка: Getty Images/Guliver

1427 0

От утре започва последният за годината турнир от Голям шлем Ю Ес Оупън. В него големи ще бъдат очакванията към прясно спечелилия турнира в Синсинати Григор Димитров, първата ракета на България.

Димитров стартира в надпреварата във вторник, като първият му съперник ще бъде чехът Вацлав Шафранек - №206 в световната ранглиста на ATP.

Българинът досега не е достигал по-напред от четвърти кръг, което му се е случвало 2 пъти - през 2014 и 2016 година.

През 2014 г. той бе седми поставен в схемата, както е и сега, и започна много добре с комфортните победи над Райън Харисън и Дуди Села. След това се изправи срещу Давид Гофен, когото отстрани в 4 сета, а в четвърти кръг падна от Гаел Монфис, който бе поставен под номер 20.

През 2016 г., след слаб период, Димитров бе поставен под номер 22 на Ю Ес Оупън. Той елиминира Иниго Сервантес в първи кръг, а във втори надви Жереми Шарди в 5 сета. В трети кръг българинът се справи с Жоао Соуза, но в четвърти кръг отпадна от Анди Мъри, като успя да спечели в мача едва 4 гейма.

Отсъствието на редица силни играчи от надпреварата тази година и първата завоювана титла в турнир от сериите Мастърс поставят Григор в много благоприятно положение, но да видим какво ще се случи в този интригуващ турнир.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички