Григор Димитров започва срещу Нори или Нишиока в Маями


Григор Димитров започва срещу Нори или Нишиока в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

2332 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разбра съперниците си за първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями. Димитров, който е поставен под номер 9 в схемата, започва от втория кръг. Там Григор ще играе срещу победителя от двубоя между Камерън Нори и Йошихито Нишиока.

При евентуален успех Димитров по всяка вероятност ще срещне Тейлър Фриц. Като най-вероятен съперник на Григор в четвърти кръг изглежда Давид Гофен. В същата четвъртина на схемата попаднаха още Александър Зверев, Карен Хачанов, Яник Синер и Николоз Басилашвили, които Димитров може да срещне на четвъртфиналите.

През миналата седмица Григор взе участие на турнира в Акапулко, където достигна до 1/4-финалите. Там българинът отстъпи на квалификанта Лоренцо Музети. Преди това българинът не беше играл от Откритото първенство на Австралия, където също достигна до 1/4-финалите, но получи контузия и загуби от Аслан Карацев.

Къде се намира Григор в световната ранглиста към днешна дата - научете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички