Цветана Пиронкова започна с трудна победа в Маями


Цветана Пиронкова започна с трудна победа в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

Цветана Пиронкова стартира с успех на големия турнир в Маями, който при жените е от най-високата категория WTA 1000 и с награден фонд 3,26 милиона долара. Спортист номер 1 на България победи американката Кейти Макнали със 7-6 (0), 7-6(4). Срещата продължи малко над два часа.

Цвети допусна пробив още в първия гейм, а след това изостана с 0-2. Българката обаче отговори с пет последователни спечелени гейма и поведе с 5-2. Пиронкова пропусна един сетбол при 5-4 и сервис на Макнали.

Американката от своя страна отговори с четири поредни гейма в своя полза обрат в резултата до 5-6. При този резултат Цвети успя да реализира пробив и така се стигна до тайбрек. В него българката не загуби нито една точка и спечели първия сет за 73 минути игра.

Във втория сет Макнали поведе с 5-2, но Цвети върна пробива с гейм на нула за 4-5. При 5-6 българката отрази два сетбола на собствен сервис и вкара сета в тайбрек. В него Цвети поведе с 5-2 и запази преднината си за да затвори мача със 74 точки в тайбрека.

Във втория (финален) кръг на квалификациите Пиронкова ще играе срещу №92 в света Мартина Тревизан от Италия или №143 Олга Говорцова от Беларус.

След малко започва срещата на Виктория Томова срещу изправя срещу №13 в схемата Тереза Мартинцова от Чехия , която е №105 в света. Чехкинята е спечелила единствената среща помежду им, която е била през 2019 . в Сен Годен, Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички