Григор Димитров започва от втори кръг в Антверпен, но първият му съперник може да е доста неудобен


Григор Димитров започва от втори кръг в Антверпен, но първият му съперник може да е доста неудобен
Снимка: Getty Images/Guliver

2490 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу Кей Нишикори или Пабло Андухар в първия си мач на турнира от веригата ATP 250 в Антверпен, който започва в понеделник.

Първата ни ракета е един от четиримата най-високо поставени в схемата (№4) и в качеството си на такъв няма да играе в първия кръг, а ще се класира директно за втория кръг. Именно там българинът ще очаква да научи името на своя съперник.

Нишикори в момента е на 35-о място в световната ранглиста, докато Андухар заема 54-та позиция. Димитров и Нишикори са се изправяли един срещу друг шест пъти, като българинът има само една победа.

Статистиката на българина срещу Пабло Андухар е значително по-добра. Двамата имат четири мача помежду си, като българинът е победил в три от тях. Последната им среща бе на турнира в Пекин през 2014 г., като срещата завърши при резултат 6:4, 6:4 в полза на Димитров.

Межувременно стана ясно, че Григор най-вероятно няма да участва на тазгодишното издание Sofia Open. Причината, е че българинът е заявил участие за Мастърс турнира в Париж, който стартира на 2 ноември - пет дни преди началото на турнира в София. Преди дни станаха ясни звездните имена, които ще участват на Sofia Open

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички