Григор Димитров започва на Уимбълдън в късния следобед


Григор Димитров започва на Уимбълдън в късния следобед
Снимка: Getty Images

2515 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Стив Джонсън в двубоя си от първи кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Срещата между двамата е четвърта в програмата на Корт номер 12 за понеделник (27.06) и се очаква да започне не преди 18:00 часа българско време.

Програмата на корта започва с мача между третия в основната схема и финалист на Ролан Гарос Каспер Рууд, който има за съперник испанеца Алберт Рамос-Виньолас. След това предстоят два мача от женската схема на сингъл – Кая Юван играе с намиращата се в отлична форма Беатрис Хадад Мая, а олимпийската шампионка Белинда Бенчич излиза срещу Цян Уан от Китай.

Григор и американецът имат седем мача помежду си, като българинът води с 5-2 в преките сблъсъци. Последният е през 2019, когато родният тенисист спечели в Лос Кабос в три сета. Двамата имат и две срещи на Ол Ингланд Клъб, като са си разменили по един успех – Димитров печели през 2015, а година по-късно американецът взима реванш.

Победителят ще се изправи срещу участващия с „уайлд кард“ Райън Пенистън от Великобритания или швейцареца Хенри Лааксонен. А ето кой ще е първият турнир с участието на Димитров след Уимбълдън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички