Григор Димитров загуби втория си мач в Ню Йорк


Григор Димитров загуби втория си мач в Ню Йорк
Снимка: Getty Images/Guliver

1368 0

Първата ракета на България Григор Димитров загуби втория си мач от Мастърса в Синсинати, който заради коронавируса тази година се провежда на кортовете на US Open. Димитров отстъпи с 1:2 сета (5-7, 6-4, 2-6) на коравия унгарец Мартон Фучович.

Първият сет се разви доста интересно - Фучович поведе с 2 пробива и 5:2 гейма, но Григор успя да стигне до 5:5, само за да изтърве отново сервиса си и в крайна сметка трето връщане на пробива нямаше. Втората част също беше белязана от редица пробиви - пръв успя да удари Григор - за 2:0 гейма, за да се стигне до обрат в полза на унгареца за 4:3 гейма в негова полза.

Българинът веднага изравни след пробив на нула, а при 5:4 в своя полза проби, за да спечели частта. В последния сет вече Фучович наложи превъзходство, като и чисто физически изглеждаше по-свеж. Димитров взе първите си два сервис гейма, но това беше всичко от него. Следващият турнир, в който той ще участва, е US Open. А дали и Цветана Пиронкова ще се завърне на този турнир вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички