Цвети Пиронкова потвърди, че ще играе на US Open


Цвети Пиронкова потвърди, че ще играе на US Open
Снимка: Gulliver/GettyImages

1675 0

Цветана Пиронкова е име, което не се нуждае от представяне. Дълги години първа ракета на България, полуфиналистка на Уимбълдън, с десетки запомнящи се победи в елита на тениса. Специално за сайта на БФ Тенис, Пиронкова обяви дългоочакваната новина - ще вземе участие на US Open.

"Аз умишлено нито потвърждавах, нито отричах намеренията си отново да се състезавам. Не бях готова да дам категоричен отговор и исках да си осигуря достатъчно време, за да взема това решение. В един момент осъзнах, че се притеснявам да не изпусна сроковете на замразения си ранкинг, също усетих, че следя календара и си правя хипотетични планове, започнах и да сънувам всякакви тенис сценарии и просто в един момент вече бях наясно, че искам да използвам възможността да се състезавам отново. Тези 12 турнира, които ми осигурява замразения ранкинг, ще бъдат един добър тест период - от една страна, за да придобия представа какво е физическото ми ниво и от друга, да преценя дали този начин на живот все още ми подхожда", заяви Пиронкова пред БФ Тенис.

"Взех решението да участвам на US Open. Не са малко правилата и ограниченията и със сигурност провеждането на този турнир ще е нестандартно, но такива са условията в момента за всички. След това съм заявила участие и на турнирите на клей в Европа", допълни още тениситката ни.

"Живях без тенис повече от 2 години. Буквално не докоснах ракетата. Изглежда просто имах нужда от малко дистанция, която пък ми показа и различните нюанси на живота извън професионалния спорт. Винаги можеш да намериш нещо, което те вълнува и ти носи смисъл в професионален аспект. Аз винаги съм била доста творчески ориентирана и до голяма степен реализирам творчеството си в бранда ми за дамски спортни дрехи - "Pironetic". Съвсем скоро предстои да представим новата си колекция, в която имам активно участие във всеки един аспект". По-рано пък Пиронкова бе обявена сред най-атрактивните в женския тенис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички