Григор Димитров е взел решение, ще участва на US Open


Григор Димитров е взел решение, ще участва на US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1595 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е взел решение да участва на US Open. Той насочва към Ню Йорк, където след два дни започва преместеният от Синсинати турнир от сериите "Мастърс". Това заяви мениджърът на българския тенисист Георги Стоименов пред "Дневник".

Стоименов добавq, че плановете на Димитров включват участие и в двата силни турнира след US Open - мастърсът в Рим и "Ролан Гарос", започващ на 28 септември. "Григор работи за това да върне формата си и се нуждае от време. Засега по обясними причини мислим в краткосрочен план", каза мениджърът на тенисиста. Въпросът дали Димитров ще участва в турнира в София през ноември остава отворен.

Турнирът от сериите "Мастърс" в Ню Йорк ще отбележи завръщането на професионалния тенис от календара на АТП след прекъсване от половин година заради прекъсване. Седмица по-късно на същото място започва и US Open.

Част от състезателите, включително някои от най-добрите като Рафаел Надал и Ник Кирьос, обявиха, че няма да пристигнат заради притеснения, свързани с коронавируса. Организаторите на преместения от Синсинати мастърс съобщиха, че двама играчи са дали положителни проби, без да посочват имената им. А какво разказа Григор за прекарания коронавирус - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички