Добър първи сет, но силите на Григор Димитров отново не стигнаха срещу Надал


Добър първи сет, но силите на Григор Димитров отново не стигнаха срещу Надал
Снимка: Getty Images/Gulliver

16618 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се справи със световния номер 2 Рафаел Надал и отпадна на 1/8-финалите на тенис турнира от сериите Мастърс в Монте Карло. Българинът загуби с 4:6, 1:6 и по този начин вече има 12 загуби и едва една победа срещу Краля на клея. Това пък бе победа под номер 70 за Надал в Монте Карло.

В първия сет Григор Димитров показа борбеност и опита да се възползва по най-добрия начин от несигурностите, които изпитваше Надал. Испанецът стигна до пробив още в четвъртия гейм, но Димитров успя да го върне в седмия. Точно, когато изглеждаше, че българинът показа добра игра в десети гейм допусна няколко грешки, които го разколебаха и Надал спечели сета след близо час игра с 4:6. Във втория сет липсваше, каквото и да е интрига, тъй като Надал бързо поведе с 3:0, а до края на сета Григор успя да вземе само един гейм.

ПЪРВИ СЕТ

0:1 Испанецът сервира пръв в двубоя, като затвори първия гейм на 0.

1:1 Много труден гейм за българина. Надал взе първите две точки на подаването на Григор, но с добър сервис Димитров намали до 15:30. Последва обаче двойна грешка за българина. Все пак отново с добри сервиси успя да изравни до равни 40 точки, след което си осигури и предимство, а при решаващото разиграване Надал закъсня да излезе на мрежата и не успя да я прехърли.

1:2 Първата ни ракета спечели първите две точки, но Надал бързо навакса. При следващото разиграване Григор успя да разходи Надал на корта, но в крайна сметка след слайс изкара топката в аут.  При последвала грешка на Рафа се стигна до ново изравняване - 40:40. Въпреки нея испанецът успя да спечели и това свое подаване.

1:3 (пробив) Димитров отново срещна трудности още в самото началото на гейма и изостана с 0:30. След хубав бекхенд слайс успя да се върне в разиграването, но след двойна грешка се стигна до 3 последователни точки за пробив. Първата бе спасена с ас, но след това прати топката в аут.

1:4 Надал затвърди пробива си на 15.

2:4 Първият гейм, който бе доста лесен за Григор и го взе без да даде точка на съперника си.

3:4 (пробив) Най-добрият ни тенисист изостана с 15:40, но след три последователни аут на Надал се отвори великолепна възможност за Григор. Първата точка за пробив бе отразена, но след двойна грешка хасковлията отново имаше предимство, от която този път се възползва и върна пробива.

4:4 Уинър от сечен бекхенд осигури точка за 40:30 за българина, след което изигра по страхотен начин и от воле изравни резултата в геймовете.

4:5 Надал допусна две поредни двойни грешки, за да стане резултата 30:40, но след две бързи разигравания успя да взе гейма.

4:6 (пробив) Точно, когато изглеждаше, че играта на Григор вървеше, няколко грешки го разконцентрираха в най-неподходящия момент. Два пъти удара топката с рамката на ракетата, като при втория осигури брейк-пойнт за испанеца, от който се възползва и затвори сета.

ВТОРИ СЕТ

0:1 Въпреки че се стигна до 30 равни в гейма, Надал успя да вземе следващите две точки и да вземе подаването си.

0:2 (пробив) Лошо начало за Григор във втория сет. Успя да обърне гейма от 15:30, но след поредни непрeдизвикани грешки даде точка за пробив на испанеца. Последва аут и пробив за Надал.

0:3 Григор имаше своите моменти в гейма, от които обаче не успя да се възползва и Надал спечели трети пореден гейм в сета.

1:3 Българинът успя да взе първи гейм в сета, въпреки че Надал отново стигна до точка за пробив. Този път обаче Григор успя да излъже световния номер 2 и спечели следващите две точки.

1:4 Бърз гейм на 15 за Надал.

1:5 (пробив) Изглежда, че силите на Григор няма да стигнат за повече, след като допусна нов пробиви Надал ще сервира за спечелване на двубоя.

1:6 Надал се възползва от втората си точка за затваряне на двубоя и продължава към 1/4-финалите в Монте Карло.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата ще бъде на централния корт и ще започне около 16 часа българско време. Програмата започва в 12:00 часа, като преди това трябва да се проведат срещите Стефанос Циципас - Даниил Медведев и Новак Джокович - Тейлър Фриц.

Още, след като стана ясен жребият за турнира, всички очаквахме да наблюдаваме нов сблъсък между българина и Надал. Единственият успех на Димитров в дуела с носителя на 17 титли от Големия шлем е през 2016 година. Тогава Гришо печели в на турнира в Пекин с 6:2, 6:4. На клей двамата имат общо четири мача. През 2013 година отново в Монте Карло Димитров печели сет, но губи след 6:2, 2:6, 6:4. Следват загуби с по 2:0 сета в Рим и Мадрид съответно през 2014 и 2015 година, а за последно играха отново в Монте Карло през 2018 година. Тогава испанецът спечели с 6:4, 6:1 в 1/2-финалите на надпреварата.

Димитров бе планувал общо четири турнира на клей. В последния момент той реши да се включи в надпреварата от категория "АТП 500" в Барселона. След Монте Карло 27-годишният българин ще се насочи към каталунската столица , а после му предстои участие в мастърсите в Мадрид и Рим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички