Григор Димитров за коронавируса: Сякаш ми отрязаха крилата


Григор Димитров за коронавируса: Сякаш ми отрязаха крилата
Снимка: Getty Images/Guliver

1986 0

Първата ракета на България Григор Димитров даде обширно интервю пред Sky Sports, в което говори за битката с коронавируса и как е успял да се справи с болестта. Той споделя, че за него е било изключително трудно да се справи с несигурността, както и с промяната на неговото ежедневие.

"Вирусът е реален и най-лошото е, че все още нямаме много информация за него и не знаеш какво да очакваш. Постоянната несигурност е най-лошото нещо в случая не само за спортистите, но и за обикновените хора. През целия си живот съм бил много активен физически и сега изведнъж се наложи да стоя затворен вкъщи.

За мен това е като да ми отрежат крилете. Но за сметка на това имах много време да помисля върху случващото се. Колкото повече мислех, толкова повече стигах до заключението, че разковничето е в малките неща – ако сме внимателни и спазваме правилата, всичко ще бъде наред. Но, както казах, трябва напълно да осъзнаем сериозността на това, което се случва в момента", заяви Димитров пред Sky Sports.

Българинът прекара 3 седмици в изолация, през които е бил сам, през което време е имал различни симптоми на болестта. "Не ме притеснява да съм сам вкъщи, тъй като на практика живея самостоятелно от 12-годишен и нямам проблем с това. Това, което ме тревожеше, беше несигурността, която съпътства подобни заболявания. Спортистите сме свикнали с физическите травми – установяваш какво те боли, прилагаш необходимото лечение и след седмица отново си навън и се наслаждаваш на живота. Тук обаче положението бе доста по-различно. Не се чувствах никак добре, нямах обоняние и чувство за вкус. Дори сега все още не съм напълно възстановен в това отношение".

Той все пак допълва, че е имало и нещо позитивно от цялата ситуация. "Направих си много кръвни тестове, както и прегледи на сърцето, като всичко изглеждаше наред. Просто трябва да бъдеш търпелив и се надявам до един месец да успея да възстановя формата си и да няма други последствия". Наскоро пък българинът се забърка в неприятности, след като бе хванат да кара с превишена скорост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички