Григор Димитров за "екстремната 2017 година", в която му е липсвало едно основно нещо


Григор Димитров за "екстремната 2017 година", в която му е липсвало едно основно нещо
Снимка: Getty Images

1637 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу поставения под номер 11 Хуберт Хуркач на четвъртфиналите на Мастърса в Париж днес, петък.

32-годишният българин напоследък привлече вниманието с поредица от много добри победи – включително зашеметяващ успех над световния номер 2 Карлос Алкарас в Шанхай по пътя му към полуфиналите. Той обаче е категоричен, че не смята да гледа към миналите си успехи, а се съсредоточава върху настоящето.

Коя е екстремната година за Григор?

"Много е трудно да се сравнява година с година по този начин. Мисля, че 2017 г. беше екстремна година. Имах няколко невероятни турнира, но не бях толкова постоянен, колкото бих искал да бъда. Опитах се да остана концентриран и да продължа да вярвам. Всяка година се опитвам да имам същото отношение, когато изляза на корта", сподели Григор пред "TennisChanel". Именно тази година бе сред най-успешните му. Той влезе в топ 3, като грабна и титлата от Финалите на ATP.

За четвъртфинала в Париж първата ни ракета се справи с Лоренцо Музети, Даниил Медведев и Александър Бублик, като стартира на 30-и октомври и само след успеха на италианеца имаше ден почивка. 

За последно Димитров и Хуркач се срещнаха на осминафинала в Ротердам през февруари, където българският тенисист надделя драматично със 7:6(4) и 7:6(5). А в същото интервю Григор получи много директен и неудобен въпрос от бившата номер 1 Винъс Уилямс, след който дори леко се изчерви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички