Григор Димитров вече знае срещу кого ще играе на старта в Рим, Новак Джокович го дебне в третия кръг


Григор Димитров вече знае срещу кого ще играе на старта в Рим, Новак Джокович го дебне в третия кръг
Снимка: Getty Images

1909 0

Най-добрият ни тенисист - Григор Димитров, вече знае срещу кого ще стартира участието си на турнира от сериите "Мастърс" 1000 на клей, който се провежда в Рим, Италия и е с награден фонд 8.6 милиона евро.

Както е известно, Гришо пропусна първия кръг, а във втория ще се изправи срещу добре познатия швейцарец Стан Вавринка, който победи Иля Ивашка от Беларус с 6:4, 6:4 за 1 час и 18 минути игра.

До момента 31-годишният Димитров (№33 в света) и 38-годишният Вавринка (№84) са се срещали общо 12 пъти, като хасковлията е спечелил 5 и е загубил 7 от мачовете. Последният им сблъсък бе в Акапулко, Мексико, в началото на 2020 г., когато Григор записа чиста победа с 6:4, 6:4 на 1/4-финалите.

При успех срещу Вавринка, в третия кръг първата ни ракета почти сигурно ще трябва да играе срещу миналогодишния шампион в Рим и актуален №1 в света - Новак Джокович. Сърбинът ще има за съперник във втория кръг аржентинеца Томас Мартин Етчевери (№61).

На този етап няма точна дата и час за двубоя между Димитров и Вавринка, но той най-вероятно ще се проведе на 12 май (петък).

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички