В рамките на часове: Алкарас спечели в Мадрид, доближи Ноле на 5 точки и получи обвинение


В рамките на часове: Алкарас спечели в Мадрид, доближи Ноле на 5 точки и получи обвинение
Снимка: Getty Images

2450 0

Местният любимец Карлос Алкарас защити титлата си в Мадрид и спечели Мастърса в испанската столица, след като надигра Ян-Ленард Щруф с 2:1 сета - 6:4, 3:6, 6:3 в отделните части. По този начин се превърна и във втория играч освен Рафаел Надал, който успява да спечели турнира два пъти поред. Рафа го прави през 2013-2014.

Алкарас завоюва своя четвърти трофей от категорията Мастърс 1000 и общо десети в кариерата. Записа победа номер 29 от старта на сезона, а по пътя към трофея отстрани и Григор Димитров.

След успеха световният номер 2 се оказа на едва пет точки от лидера в световната ранглиста Новак Джокович. Сърбинът губи 360 точи от актива си, с което вече има 6775. Алкарас съответно си остава с 6770.

В топ 10 има само едно разместване. Деветият и десетият в подреждането размениха местата си, като вече по-високо ранкиран е американецът Тейлър Фриц. Той измести канадеца Феликс Оже-Алиасим.

Колкото до Алкарас - имаше обвинения, че е получил подкрепа от организаторите. Словашката тенисистка Даниела Хантухова съобщи, че двата часа между двойковия финал и срещата на Карлитос с Ян-Ленард Щруф са били използвани, за да бъде напояван корта.

Тя е сред експертите на Amazon Prime и коментираше случващото се, като в ефир заяви, че Алкарас получава допълнително предимство, защото ако е твърде навлажнен, кортът е по-бавен и това му помага да се справя с много силните сервиси на Щруф.

„Нещо, което искам да отбележа е, че на два пъти поляха корта откакто говорим. Смятам, че правят корта възможно най-бавен, за да е по-лесно за Карлос да играе на ретур. Това просто не се случва, това е първият случай тази седмица, в който виждам да поливат тази част от корта поне два пъти" - сподели тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички