Григор Димитров в спор за място на финала: В перфектен за гледане час и точно след друг българин


Григор Димитров в спор за място на финала: В перфектен за гледане час и точно след друг българин
Снимка: Getty Images

3803 0

Григор Димитров се класира за полуфиналите на надпреварата в Марсилия, част от сериите ATP 250. Като втори поставен в схемата, Гришо потегли от втория кръг и се разправи със Себастиан Корда и с Артур Риндеркнех - без да загуби и сет.

В следващата фаза ще срещне поне на хартия доста по-сериозен опонент - 18-ия в света Карен Хачанов. Руснакът е поставен и под номер 3 в основната схема на турнира, като това ще бъде четвърта среща между двамата съперници.

Кога играе Григор Димитров срещу Карен Хачанов в Марсилия?

Григор Димитров срещу Карен Хачанов

Радващото за Димитров обаче е, че той е постигнал само победи в тях. Всичките им двубои са на хард - първият е през 2020-а във Виена, а следващите - през 2021-ва в Париж и през 2023-та в Шанхай. В два от слуаите печели с 2:0, а в другия - с 2:1. Имат и един демонстритивен мач на трева през 2018 година - също спечелен от българина.

Още: "Оставаме най-добрите": Григор Димитров показа самочувствие, но и предупреди за опасност

Гришо отново ще излезе в последен мач от програмата на централния корт. Тя започва в 15:00 часа българско време с двубоя на двойки между Кирков/Корда и Джън/Махач. След това е ред на Хуберт Хуркач срещу Юго Умбер - не преди 17:30 часа българско време.

След края на този дуел, но и не преди 19:00 часа българско време, ще дойде ред и на Григор Димитров за дуела му срещу Карен Хачанов. До този момент руснака се справи с Роберто баутиста Агут и с Джан Джиджен, като също няма загубет сет.

Гавра! Григор Димитров е най-големият аутсайдер на топ турнир - "слабаци" с 1000 места надолу са пред него

Любопитното е, че в мача преди Григор ще видим в действие и друг българин - Васил Кирков. Прочетете повече за българина, който по ирония на съдбата играе при Григор Димитров, но с негов съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички