Гавра! Григор Димитров е най-големият аутсайдер на топ турнир - "слабаци" с 1000 места надолу са пред него


Гавра! Григор Димитров е най-големият аутсайдер на топ турнир - "слабаци" с 1000 места надолу са пред него
Снимка: GettyImages

15196 0

Григор Димитров вече няколко месеца се радва на отлична форма. Той завърши миналия сезон на изключително ниво, а през този започна с титла в Бризбън - първи трофей от 2017 година насам. Единственото изключение от супер представянето му в последно време може да се приеме първият за годината турнир от Големия шлем през тази година. На него Гришо записа хубави победи, но и допусна изненадващо поражение от Нуно Боржеш от Португалия.

Дали и заради това, или поради факта, че ще бъде на клей настилка - но Димитров бе поставен редом до големите аутсайдери за следващия турнир от Големия шлем, като има шокиращи имена, които са с по-високи шансове. Става въпрос за Ролан Гарос. Въпреки че има няколко месеца до провеждането му, специалисти и анализатори вече са изяснили фаворитите. Това се вижда и в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Големите фаворити за Ролан Гарос: Алкарас пред Джокович, Надал веднага след тях

Разбира се, големите фаворити за трофея са първите двама в световната ранглиста, но това е един от редките случаи, в които вторият в света Карлос Алкарас е с по-високи шансове от Новак Джокович. Причината се крие в настилката - клей, която се счита за най-силната на испанеца. Коефициентът на efbet той да триумфира с титлата е 2,50, докато за Ноле е 3,25.

Рафаел Надал се завърна

Прави впечатление, че веднага след тях се нарежда легендата Рафаел Надал. Това е най-силната настилка за Матадора, но в последно време се бори с неприятни контузии. Заради такава бе аут за една година, а при завръщането си в Бризбън получи нова травма и пропусна Australian Open. Все пак ставката за него е 5,00, като носителят на трофея от първия за годината турнир от Големия шлем Яник Синер е с шансове от 5,60.

Абсурдни имена пред Григор Димитров на Ролан Гарос

Освен тях четиримата - има още цели 26 имена, които поне на хартия са с по-високи шансове за трофея в сравнение с Григор Димитров. В това число влиза и световният номер 1030 Пабло Кареньо Буста, който лекуваше контузия през миналата година, заради която бе аут 8 месеца. Поднови през октомври, за да участва на два Чалънджър турнира. Ясно е, че испанците са голямата сила на клей, но изглежда абсурдно Буста да е с по-висок шанс от Гришо. Коефициентът за испанеца е 100,00.

Такава е ставката и за други изненадващи имена, които попадат пред Димитров, и то с толкова голяма разлика при коефициентите - Роберто Баутиста Агут (номер 102 в света), Ботик Ван Де Зандсхулп (номер 63 в света), Матео Беретини (номер 124 в света), Денис Шаповалов (номер 127 в света) и други, за които ставката е 100,00.

Григор Димитров на клей

За сравнение - коефициентът на efbet за това Димитров да спечели Ролан Гарос е... 200,00, базиран на проучвания и прогнози на специалисти и анализатори. Толкова е и ставката за имена като Артур Филс, Ян-Ленард Щруф, Даниел Еванс, Дино Призмич, Ришар Гаске, Лука Ван Аше, Йошихито Нишиоха, Марин Чилич - все такива, които в 9/10 случая биха приклонили глава пред тази форма на Григор, в която е в момента.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички