Григор Димитров в Белград: Хубаво е да съм отново тук, близо е до дома ми


Григор Димитров в Белград: Хубаво е да съм отново тук, близо е до дома ми
Снимка: Guliver/GettyImages

1216 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе част от пресконференцията преди старта на Adria Tour – турнирът в Белград, организиран от Новак Джокович. Гришо застана на сцената заедно с другите суперзвезди в лицето на самия Джокович, както и Александър Зверев и Доминик Тийм. Григор заяви, че изобщо не се е поколебал дали да приеме покана за участие в турнира.

"Всички знаем в коя част на света се намираме. Ясно е, че се гордея откъде идвам и къде се намирам в момента. Същото важи за Новак. Той е може би най-големият посланик на страната си, направил е толкова много за спорта и за тениса. Така че не му отне много време да ме убеди“, каза първата ни ракета на специалната пресконференция преди тегленето на жребия.

Първата ни ракета си припомни, че последният път, в който е бил в Белград, е участвал в турнир за юноши, а това се е случило преди около десет години. „Хубаво е да съм отново тук. Близо е до дома ми. Това е страхотна инициатива и е невероятно, че Новак сам направи такова нещо“, каза той.

Той даде и своето мнение относно провеждането на US Open, което предизвика много полемики, тъй като на играчите ще им е позволено да бъдат само с един човек от щабовете си, а не с пълните си екипи. "Знам, че искат много и правят всичко възможно да го проведат. Мисля обаче, че просто трябва да бъде безопасно. Това е всичко. Да, тенисът е това, което обичаме, но здравето е над всичко останало“, сподели българинът.

А какъв любопитен метод за подготовка по време на карантината е имал Григор Димитров?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички