Григор Димитров тръгна колебливо, но след това прегази Карен Хачанов в Париж


Григор Димитров тръгна колебливо, но след това прегази Карен Хачанов в Париж
Снимка: Getty Images

12564 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи руснака Карен Хачанов с 2:1 сета (4:6, 6:2, 6:0) във втория си мач на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж. Българинът започна колебливо срещата и загуби първия сет, но след това обърна мача, като не остави никакви шансове на руския си опонент.

В първия сет двамата тенисисти сервираха перфектно и не даваха почти нищо на посрещащия. При 4:4 обаче Григор се пропука на свой сервис и допусна да бъде пробит, което се оказа решаващо за първата част. Във втория сет обаче Гришо натисна Хачанов и го проби в самото начало, а накрая записа още един пробив.

В третия сет Гришо бе още по-категоричен, като не даде нито един гейм на руснака. Така Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на турнира в Париж, където ще очаква победителя от срещата между Александър Зверев и Душан Лайович.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

СЕТ 1

Двубоят започна безпроблемно за сервиращите играчи. Сетът стартира на началния сервис на Григор, който даде само точка на съперника. В следващите два гейма и Хачанов, и Димитров спечелиха подаванията си на нула. Нищо не се промени и в следващите геймове, в които рядко се стигаше до разигравания. И двамата тенисисти сервираха отлично и печелиха лесно сервис геймовете си.

При 4:4 и сервис на Григор Карен Хачанов поведе с 15:40 и си осигури две точки за пробив. Гришо обаче отрази и двата брейкбола, за да изравни резултата в гейма. Българинът стигна до геймбол, който пропиля с лека ръка, а след това руснакът стигна до нов брейкбол и този път проби. След това Хачанов сервира за сета и си осигури два сетбола. Първият бе отразен от Григор с брилянтен бекхенд по късия диагонал, но при втория Хачанов затвори сета.

СЕТ 2 

Вторият сет стартира много по-добре за Гришо. Българинът откри сета на свой сервис, а след това си осигури два брейкбола на подаването на Хачанов. Първата точка за пробив бе пропиляна, но при втората Григор се възползва и поведе с 2:0. В следващия гейм Хачанов стигна до равенство 40:40, но Григор все пак се справи и затвърди пробива.

В следващите четири гейма сервиращите печелиха безпроблемно, като Григор дори взе гейм на нула. При 5:2 Хачанов сервираше за оставане в сета, но игра неубедително и отново се пропука. Гришо стигна до 40:30, но Хачанов спаси сетбола. Българинът се добра до нов сетбол, който този път бе реализиран и резултатът в отделните части бе изравнен.

СЕТ 3

Третата част започна подобно на втората - със сервис гейм за Гришо и веднага след това пробив. Българинът спечели подаването си на 30, а след това се фокусира върху това да пробие Карен Хачанов. Руснакът предотврати две точки за пробив, но Гришо бе по-постоянният и настоятелен тенисист и от третия път успя да пробие.

Българинът затвърди пробива, а в следващия гейм стигна до нов пробив. След много продължителен гейм Хачанов отново се пропука. Руснакът отрази три брейкбола на съперника си, но накрая перфектен минаващ удар даде аванс от два пробива на Гришо. В следващия гейм Хачанов стигна до равенство 40:40, но Григор отново спечели и затвърди и втория пробив. 

Гришо дори съумя да затвори мача преждевременно, след като при 5:0 и сервис на Хачанов стигна до нов пробив. Българинът пропусна два мачбола, но от третия опит си спечели мача.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Григор Димитров започна по успешен начин на последния за годината Мастърс турнир на ATP - този в Париж. Хасковлията позволи на представителя на домакините Ришар Гаске да помечтае за нещо в мача им и му подари един сет, но все пак не остави съмнения кой бе по-класният на корта.

В следващата фаза от турнира хасковлията ще се изправи срещу по-сериозно изпитание в лицето на Карен Хачанов, който надделя над Микаел Имер в два сета - 6:4, 7:5 в отделните части. Към момента руснакът е поставен под номер 31 в световната ранглиста.

До момента Димитров и Хачанов имат две срещи, като и двете са отишли в полза на българина. Трябва да се отбележи, че едната е на трева от 2018 година и на демонстративен турнир. Единственият им мач на официално състезание е от 27 октомври 2020 година, когато във Виена Гришо побеждава в 2 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички