Григор Димитров - Танаси Кокинакис по ТВ: Къде да гледаме тенис мача от Australian Open?


Григор Димитров - Танаси Кокинакис по ТВ: Къде да гледаме тенис мача от Australian Open?
Снимка: Getty Images

18976 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще излезе за втория си мач на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. След като се справи с коварния Мартон Фучович на старта, сега ще има за съперник местен любимец в лицето на Танаси Коканакис.

Сезонът за Григор Димитров и Танаси Кокинакис преди сблъсъка от Australian Open

32-годишният българин отново е в ролята на сериозен фаворит, но трябва да внимава с 27-годишния австралиец. Той ще бъде окрилен и от бурната подкрепа привържениците на корта. Това бе ключово и за донякъде изненадващата му победа срещу Себастиан Офнер в първия кръг - след петсетова битка, изпълнена с драма.

Още: Съдбата се реваншира на опонента на Григор Димитров на Australian Open - "екзорсира демоните"

Кокинакис е на 80-о място в световната ранглиста, докато Фучович бе с десет места по-напред. Любопитното е, че с успеха над Фучович Григор Димитров приключи 4-годишно проклятие, от което изгоряха Медведев и Синер.

Гришо остава непобеден за календарната 2024 година, като има общо шест успеха - пет от които в Бризбън, където триумфира с трофея. Кокинакис пък имаше две поражения в първи кръг - в Бризбън и в Адеилаида, преди да запише първата си победа за годината - срещу Офнер.

Любопитното е, че това ще бъде първа среща между Димитров и Кокинакис. Най-доброто класиране в кариерата на Танаси е 65-о място, постигнато на 6 ноември 2023 година. Той може да се похвали и с една титла в своята кариера (преди 2 години в Аделаида).

Роджър Федерер прегръща Танаси Кокинакис, след като е загубил от него

Най-престижната победа на Кокинакис несъмнено идва срещу тенис легендата Роджър Федерер. Швейцарецът прекланя глава пред него на Мастърса в Маями през 2018-а, когато Танаси е едва на 19 години.

Кога и къде да гледаме Григор Димитров срещу Танаси Кокинакис?

Още: Мачът бе отложен: Как съперникът на Григор Димитров грубо наруши правилата на Australian Open?

Гришо и Кокинакис ще играят на корт "Джон Кейн", като мачът е трети от програмата, която стартира в 02:00 часа българско време. Тя ще бъде открита с дуела Александър Зверев - Лукас Клейн, а след тях идва ред на Слоун Стивънс - Дария Касаткина.

След изиграването на срещите, но и не преди 07:00 часа българско време, идва ред на Григор срещу Танаси. Australian Open е излъчван пряко по "Евроспорт 1" и "Евроспорт 2". Ако съвпадне с мача на Карлос Алкарас обаче може и да не го излъчват - със сигурност обаче ще е даван пряко в сайта и в приложението на "Евроспорт". Освен това ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички