Григор Димитров стриктен при подготовка си: Постоянно работя върху това да подобря моя тенис


Григор Димитров стриктен при подготовка си: Постоянно работя върху това да подобря моя тенис
Снимка: Getty Images

1978 0

Първата ракета на България Григор Димитров заяви след успеха срещу Холгер Руне и класирането си за четвъртфиналите на турнира в Пекин, че се чувства много добре на корта. Освен това сподели, че подобни двубои ги чувства като награда за своите усилия в подготовка.

Григор търси постоянно подобряване на тениса си

"Концентрацията е върху нивото на моя тенис. Загубих оспорвани мачове през сезона срещу играчи като този. Знам, че можех да направя някои неща по-добре, но победата си победа. Виждам някои неща, които направих по-добре от първия мач. Постоянно работя върху това да подобря моя тенис".

Относно завръщането на кортовете в Китай: "Играл съм добри и тежки мачове тук. Усещам хората и корта много добре и това ми помага. Опитът е важен тук. Съперниците вече са други, различни са. Оценявам, когато играя вечерна сесия и има фенове тук".

Той бе попитан и за предходния мач, в който стигна до невероятен обрат срещу Макензи Макдоналд: "Невероятно е как се обръщат седмици като тази. Знам, че понякога трябва да останеш в подобни мачове. Не искам да мисля прекалено напред, а само в настоящето. След двубоя бях много благодарен, не мога да очаквам прекалено много от себе си, но въпреки това изисквам постоянно. Отдавам огромно значение на подготовката си - на диетата, на режима на спане. Такива мачове са огромна награда и напомняне, че се справям добре. Добра награда е". Вече е ясно и кога ще е битката му за полуфиналите срещу Яник Синер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички