Григор Димитров срещу бомбардировач в Стокхолм


Григор Димитров срещу бомбардировач в Стокхолм
Снимка: Getty Images/Guliver

3041 0

Американският тенисист Сам Куери победи австрийския квалификант Денис Новак в два сета и се класира за втори кръг на турнира в Стокхолм. За място в 1/4 финалите Куери ще спори с първата ракета на България Григор Димитров, който е поставен под №2 и почива на старта.

Куери надигра Новак със 7-6 (8-6), 6-4 след близо час и половина игра. Американецът реализира 20 аса и направи един пробив във втория сет, който се оказа решаващ за неговия успех.

Надпреварата в шведската столица е една от любимите за Григор - той спечели титлата през 2013 г. и два пъти стигна до финала (2014, 2017). Българинът досега е изиграл три мача с 50-ия в света Куери и е спечелил и трите, като последната им среща е преди две години на Мастърса в Шанхай. Водач в схемата е италианецът Фабио Фонини. Първи негов съперник ще бъде Янко Типсаревич. Фонини е стигал два пъти до финала, като миналата година губи от Стефанос Циципас, а през 2017 г. - от Григор Димитров. Турнирът в Стокхолм е с награден фонд 635 750 евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички