Григор Димитров напусна рано-рано турнира в Пекин


Григор Димитров напусна рано-рано турнира в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

2068 0

Първата ракета на България Григор Димитров претърпя поражение на старта на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. 28-годишният български тенисист загуби от седем години по-младия от него руснак Андрей Рубльов с 2-6, 5-7.

В първия сет Рубльов реализира два пробива и бързо взе частта. Вторият сет започна лошо за българина, който бе пробит в самото начало и загуби стартовия гейм. В шестия Димитров успя за първи път в мача да вземе сервис на руснака и изравни – 3-3. Гришо обаче не издържа на напрежението в края на сета и се провали на своето подаване още веднъж в 11-ия гейм. Рубльов поведе с 6-5, след което затвърди пробива и сложи край на спора в своя полза след 74 минути игра.

До този момент двамата се бяха срещали три пъти и Григор водеше с 2-1 победи. Във втори кръг Рубльов ще се изправи срещу победителя от мача между Михаил Кукушкин и шестия поставен Фабио Фонини. А за какъв специалиен за него турнир Григор получи "уайлд кард" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички