Григор Димитров сломи съпротивата на световния №23 Борна Чорич в мач без пробиви


Григор Димитров сломи съпротивата на световния №23 Борна Чорич в мач без пробиви
Снимка: Getty Images

3097 0

Първата ракета на България в мъжкия тенис - Григор Димитров (№29), се наложи със 7:6 (5), 7:6 (3) над световния номер 23 Борна Чорич в мач, който продължи 1 час и 46 минути!

Двубоят между двамата бе част от демонстративния турнир "Kooyong Classic", който се провежда в Мелбърн между 10 и 12 януари и в навечерието на Australian Open 2023 (16 - 29 януари).

Срещата на Григор с хърватина определено бе на високо ниво, а за това спомогна и фактът, че тя не бе официална, а демонстративна - и двамата играеха с настроение и без капка напрежение.

Пробиви в мача нямаше, като и двамата сервираха много солидно, но все пак Гришо победи заслужено, след като показа по-стабилна игра в двата тайбрека.

Турнирът "Kooyong Classic" не носи точки за ранглистата на ATP! Димитров ще има още два двубоя, като програмата за сряда все още не е известна. Няма елиминации - всеки ще изиграе по три срещи в зависимост от резултатите си, а българинът реално вече е полуфиналист и чака съперника си.

В друг мач от надпреварата представителят на домакините Алекс де Минор надигра бившия шампион от US Open Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:4 за 1 час и 38 минути.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички