Григор Димитров се разчувства след големия момент: Говори емоционално по важни теми (ВИДЕО)


Григор Димитров се разчувства след големия момент: Говори емоционално по важни теми (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5211 0

Григор Димитров си осигури първо участие на финал и трето в неговата кариера на ATP Бризбън. Българинът надделя с 2:0 сета над домакинския представител Джордан Томпсън на 1/2-финала и си осигури среща с датския представител Холгер Руне в решаващата среща за титлата.

Веднага след сблъсъка първата ни ракета сподели какво е чувството да играе трети финал в Бризбън, благодари на семейството и екипа си, но не забрави да похвали и предстоящия си опонент - Холгер Руне.

Още: Перфектен: Григор Димитров е на финал в Бризбън след "лекция" срещу палача на Надал (ВИДЕО)

Третият финал за Григор Димитров в Бризбън

"Благодаря! Хубавият период за мен продължава, казвах и преди, че идвам тук с добро усещане. Кортът е като домашен за мен. Дойдох тук рано със семейството и отбора ми, този момент е смирен за мен и му се наслаждавам. Щастлив съм, че отново съм на финал", сподели Гришо.

Семейството и екипа на Гришо

"Радвам се, че те са тук с мен. Това обаче добавя допълнително напрежение, защото не искам да губя. Щастлив съм, че мога да прекарам толкова време с тях особено през празничните дни. Семейството е най-хубавото нещо на света. През годините не сме прекарвали толкова време, а аз се опитвам да се реванширам за загубеното такова.

Още: Холгер Руне си свърши работата в Бризбън, чака Григор Димитров на финала (ВИДЕО)

Всеки момент прекаран с тях ми помага да реша какво искам да правя след тениса. Имам толкова много позитиви, искам да се насладя на момента и да остана в него. Утре ще изиграя още един двубой и съм готов за него. И майка ми, и баща ми са много подкрепящи. Те са моите герои, продължавам да се уча от тях. Последни, но не последно място - моят екип. Благодаря му и искам да продължим с добрата работа".

Предизвикателството Руне

"Ще бъде труден финал, но и аз съм труден съперник. Той се разви за кратък период от време, добър е, бори се, постига сериозни резултати. Влиза в новата година с много увереност. Мисля да гледам от моята страна на мрежата, искам да правя нещата както ги правя сега", добави още родният тенисист.

Джордан Томпсън респектиран от Григор: Имаше страхотен сезон, завърна се!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички