Рафаел Надал НЯМА да играе срещу Григор Димитров на 1/2-финалите в Бризбън


Рафаел Надал НЯМА да играе срещу Григор Димитров на 1/2-финалите в Бризбън
Снимка: Getty Images

9773 0

Голямата новина за България НЕ е факт - Рафаел Надал НЯМА да спори с Григор Димитров за място на финала на турнира от сериите ATP 250 в Бризбън (Австралия).

Надал загуби на 1/4-финалите

Това се случи, след като 37-годишният испанец допусна обрат срещу 29-годишния австралиец Джордан Томпсън на четвъртфиналите на надпреварата - 7:5, 6:7 (6), 3:6. Двубоят бе маратонски и продължи 3 часа и 24 минути, а Надал профука 3 мачбола във втория сет!

Рафаел Надал

Припомняме, че по-рано днес, 5-и януари, Гришо се класира за предпоследното стъпало в Бризбън с категоричен успех срещу друг представител на домакините.

Развой на мача

Първият сет продължи 71 минути - Надал и Томпсън играеха без пробиви до шестия гейм, а в седмия и осмия си размениха по един за 4:4. В 12-ия Рафа осъществи нов брейк, затваряйки частта от втория открил се сетбол при 7:5.

В третия гейм на втория сет Надал отрази точка за пробив, а в четвъртия на свой ред пропусна три възможности да пробие подаването на съперника. В 10-ия гейм, при аванс от 5:4, испанецът получи първи мачбол, но не успя да го реализира. 

Впоследствие се стигна до тайбрек, в който двамата си размениха по няколко мини-пробива, а ветеранът профука нови два директни шанса да спечели мача и в крайна сметка той влезе в решителен трети сет след 7:6 (6) за Томпсън.

Джордан Томпсън

В средата на третия сет, след като допусна брейк и изостана с 1:3, Надал взе медицински таймаут заради проблем в бедрото. След това австралиецът окончателно сложи точка на спора при 6:3 и така си осигури 1/2-финал срещу нашия Григор Димитров.

*Вече е ясно и в кой ден, както и към колко часа ще бъде полуфиналът между Григор Димитров и Джордан Томпсън!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички