Григор Димитров се изкачи с три позиции и се завърна в топ 20 на световния тенис


Григор Димитров се изкачи с три позиции и се завърна в топ 20 на световния тенис
Снимка: Getty Images

2298 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изкачи с три позиции в световната ранглиста и се завърна в топ 20. 30-годишният хасковлия от днес заема 18-о място в света. Българинът спечели точки от турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, където достигна до 1/8-финалите.

Григор, който е печелил турнира в Синсинати през 2017 година, загуби от руснака Даниил Медведев с 2:0 сета. Именно през 2017-а е най-предното класиране на Гришо в световната ранглиста, когато достигна до третото място в ранглистата на АТП.

В началото на годината Григор беше достигнал до 16-о място в света, след като стигна до 1/4-финалите на Откритото първенство на Австралия. Тогава българинът играеше превъзходен тенис, като не беше загубил сет, но на четвъртфиналната фаза контузия му попречи да преодолее сензацията Аслан Карацев.

В топ 10 има само едно разместване, след като Александър Зверев измести Рафаел Надал от четвъртото място. Олимпийският шампион е в серия от 11 поредни победи, с което и спечели Мастърса в Синсинати.

А коя, според Медведев, е слабата страна на Григор в тениса - вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички