Григор Димитров с драматична победа на старта на турнира в Белград


Григор Димитров с драматична победа на старта на турнира в Белград
Снимка: Getty Images/Guliver

1868 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на демонстративния турнир Adria Tour в сръбската столица Белград. Бившият световен №3 победи представителя на домакините Душан Лайович в три сета 4:3 (2), 3:4 (5), 4:1 в откриващия мач от група В.

Мачовете са във формат два от три сета, като се играе до четири гейма, а не до традиционните шест. Освен това при равенство 40:40 няма предимство, а следващата точка слага край на гейма. Турнирът, който се организира от световния №1 Новак Джокович, се играе пред фенове.

Първият сет завърши с успех за българина, който се наложи категорично в тайбрека, повеждайки с 6:1 точки. Във втората част обаче Лайович успя да "излъже" българина и да вкара мача в трети сет, където ракета №1 на България успя да пречупи своя съперник. 

Довечера, от 20 часа, Григор Димитров ще излезе за втория си мач от групата - срещу Дамир Джумхур. В неделя българинът ще се изправи и срещу действащия номер 3 в света Доминик Тийм. Всичко най-интересно около участието на Григор на турнира в Белград следете в SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички