Григор Димитров разочарован: Може би трябва да променим нещо


Григор Димитров разочарован: Може би трябва да променим нещо
Снимка: Getty Images/Guliver

1357 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не е останал никак доволен от играта си по време на загубата от Рафаел Надал в четвъртфиналите на турнира в Мадрид.

"Тежка загуба, имах много възможности днес, но не играх по най-правилния начин. Разочарован съм от себе си, разбира се, но днес бе по-различен ден – отдавна не бях играл мачове срещу такъв съперник.

За разлика от предните дни, играта ми не се получаваше, сервисът ми не вървеше. Негативните неща за мен бяха повече от позитивните, но не съм обезкуражен. Знам какво мога да правя, пред мен е, мога да победя който и да е, просто трябва да продължавам да настоявам. Всичко ще играе голяма роля в следващите седмици за мен, може би с треньора ми трябва да променим някои неща в играта, идват Рим и "Ролан Гарос". Надявам се там да съм и в по-добра форма", заяви Димитров пред tennis24.bg.

„Сервисът ми не вървеше. Мисля, че Рафа днес игра по-добре от предишните си срещи, беше малко по-агресивен. Имах възможност в началото да влизам в разиграванията и да ги печеля, знаех, че това го кара да се замисля и прави грешки. Чувствах се добре в предишните мачове, сервирах добре и се учудих, че днес стартирам с трудности. Винаги е трудно срещу него, държи топката дълбоко и ти трябва много физика за разигравания. Опитвах се да променя играта, но не се получаваше днес", допълни Гришо.

Той разкри, че се чувства леко уморен в момента, но това няма да му попречи да се подготви по най-добрия начин за последния турнир преди Ролан Гарос - този в Рим.

"Физически и психически съм добре, имах много седмици тренировки, особено преди и в Монте Карло, не съм спирал да работя физически. Леко съм уморен, признавам си. Имам няколко дни тялото да се възстанови и да се подготвя за Рим, което ще ми даде повече сигурност", завърши Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички