Демонът Надал скова Григор и го излъга в Мадрид


Демонът Надал скова Григор и го излъга в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1578 0

Шести мач, шеста загуба – това е краткото описание на четвъртфиналния мач на Григор Димитров срещу Краля на клея Рафаел Надал на Мастърса в Мадрид. Нашето момче имаше добри моменти, но като цяло не намери начин да изкове печеливша формула между необходимата агресия и добрата игра в защита срещу дебнещия да върне всичко Надал – 3:6, 4:6. В следващия кръг Рафа ще излезе срещу победителя от мача Томаш Бердих - Джон Иснър.

Първи сет

Срещата тръгна зле за Григор от гледна точка сервис – българинът вкарваше твърде малко първи сервис и това беше използвано от Надал. Испанецът си знаеше своето, когато играе срещу тенисист, изпълняващ бекхенд с една ръка, какъвто е Григор – здраво форхенд топспин на бекхенда на противника. И това сработи, след като в геймове номер три и пет Надал проби сервиса на Димитров, а испанецът изпусна да пробие още в първия гейм на срещата.

От основна линия Григор не отстъпваше на Надал, който показа колебания от форхенд и българинът можеше да се възползва далеч по-добре от това. Димитров успя да върне първия пробив на Надал моментално и можеше да върне и втория, но Надал отрази 15:40 с ас и разумно дълго разиграване, което контролираше постоянно. В крайна сметка испанецът затвори сета с нов пробив, след като Димитров допусна непредизвикана грешка.

Втори сет


Частта тръгна с пробив за Григор за 2:1 гейма, след изключително деми воле и въпреки откровеното бавене на Надал между точките, целящо да изнерви българина. За съжаление испанецът бързо успя да изравни, за 3:3, след като Григор наниза три непредизвикани грешки от бекхенд, а в началото на седмия гейм сбърка ретур и вече не издържа, чупейки с един замах ракетата си.

При 4:4 Димитров можеше да пробие, след като при 15:30 взе грешно решение за къса топка от печеливша позиция и изпусна шанс за две поредни точки за пробив. Все пак Григор стигна до шанс да пробие, след форхенд на линията, но три поредни грешки от бекхенд означаваха гейм за Надал. И това се оказа решаващо - Надал се възползва мигновено и проби за край на мача, след като нервите на Григор определено не издържаха - той направи двойна грешка, позволявайки втори мачбол за Рафа, който испанецът спечели след груба непредизвикана грешка от страна на нашето момче.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички