Григор Димитров разказа историята на удара, с който се отличава от почти всички най-добри в тениса (ВИДЕО)


Григор Димитров разказа историята на удара, с който се отличава от почти всички най-добри в тениса (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС/ЕПА

5794 0

Григор Димитров е един от най-атрактивно играещите тенисисти в Тура - не само към момента, но и от доста години насам. Не бяха никак случайни и прословутите сравнения с иконата Роджър Федерер, които заливаха хасковлията в началните етапи от кариерата му.

Една от големите прилики бе бекхендът, който и двамата изпълняват с една ръка. Много красиво отиграване и отличителен белег, тъй като почти всички тенисист предпочитат да го изпълняват с две ръце.

Защо обаче Димитров го прави с една ръка и как се е зародило всичко? На този въпрос отговори той в специално видео, споделено в социалните мрежи. А причината е неговият баща. Ето и какво сподели по темата българинът:

Защо Григор Димитров изпълнява бекхенд с една ръка?

"Моят баща ме научи как да играя тенис. Предполагам първото нещо, на което ме научи, бе слайсът. Моят баща е много добър с една ръка и притежава толкова добър слайс и толкова добър бекхенд.

Така че всичко това идва от него, със сигурност. Бих казал, че той е най-голямата причина защо играя бекхенд с една ръка" - отговори Димитров. Гришо продължава участието си на Мастърса в Париж, където чудовищен срив едва не му коства всичко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички