Григор Димитров разби Роберто Баена след два бързи сета и отказване, следва мач с Циципас


Григор Димитров разби Роберто Баена след два бързи сета и отказване, следва мач с Циципас
Снимка: Getty Images/Guliver

7731 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава напред в последния турнир от Големия шлем за годината - Ролан Гарос. Българинът елиминира трети съперник, като този път това бе испанецът Роберто Баена. Гришо победи след 6:1 6:3 и отказване.

Хасковлията демонстрира уверен и добър тенис, като особено в първия сет не остави никакви шансове на своя опонент, давайки му само един гейм. Във втората част испанецът вдигна нивото, но въпреки това българинът отново се справи. Той започна сета с медицински таймаут, а след края му реши да се откаже, като така двубоят приключи след два сета и само 1 час и 7 минути игра.

Следващият двубой на Гришо ще е от 1/8-финалната фаза, където ще срещне Стефанос Циципас, който се справи с Пабло Куевас в три сета - в отделните части 6:1 6:4 6:2.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 (пробив) - Гришо започна по чудесен начин и записа пробив още в първия сервис-гейм на своя противик, възползвайки се от втория отдал му се сетпойнт. Баена записа няколко непредизвикани грешки, които бяха в помощ на българина. Точно така завърши и гейма - с топка в аут на Баена.

2:0 - пробивът е затвърден. Хасковлията допусна и първа двойна грешка, но тя не се оказа фатална, като дори завърши подаването си с ас.

3:0 - (пробив) - вълшебният бекхенд (вторият от които - минаващ удар) на Димитров му осигури нови 2 точки за пробив и той грабна още първата.

4:0 - във втори пореден сервис-гейм Григор допуска двойна грешка, но във втори поред случай тя не оказва никакво влияние. Тук дойде при резултат 40-15, като впоследствие испанецът не записа повече точки.

4:1 - Баена взе първия си гейм. Димитров отново показа добра игра на противников сервис и няколко добри ретура, но записа само две точки.

5:1 - този път испанският тенисист смени тактиката и започна да играе по-агресивно, търсейки по-кратки разигравания. Това му осигури две точки, но въпреки това Гришо се справи и взе подаването си.

6:1 (пробив) - ракета номер 1 на България продължава с красивите си бекхенди, които му осигуряват и уинъри. Димитров записва трети пробив и затваря безпроблемен сет, в който демонстрира страхотна и почти безпогрешна игра. 

ВТОРИ СЕТ

1:0 - ударно начало и на втория сет. За първи път от началото на турнира Григор успява да запише 3 часа в един гейм.

1:1 - изглеждаше сякаш Баена няма да има проблем да вземе своето подаване, но две двойни грешки осигуриха точка за пробив на Димитров. Българинът пропусна две такива и в крайна сметка испанецът взе своя втори гейм в мача.

2:1 - двойна грешка даде точка на Баена, но перфектна къса и убедителен сервис при последната точка осигуриха безпроблемен гейм за Гришо.

2:2 - българинът отново изпусна два брейкпойнта и в крайна сметка испанецът отново печели подаването си.

3:2 - безпроблемен сервис-гейм за Григор Димитров, завършил с безупречна къса топка, при която Баена дори не направи опит да стигне до нея.

3:3 - най-убедителното подаване на Баена от началото на двубоя. Този път даде само точка на хасковлията на свой сервис, като тя дойде от негова двойна грешка.

4:3 - пореден лесен сервис-гейм за Гришо, който спечели на 0.

5:3 - най-сетне Димитров успява да пробие, след като стигна до нови точки за пробив. В последното разиграване пласира няколко удара на линията, които му осигуриха голямо предимство. Ще следва сервиране за спечелване и на втория сет.

6:3 - българинът поведе с 40:0, но впоследствие допусна две точки за Баена. Моментално след това обаче вкара страховит сервис, който испанецът не успя да върне.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Програмата започва в 12 часа. В първия двубой на този корт един срещу друг ще се изправят Кевин Андерсън и Андрей Рубльов, а след това предстои мач от женската схема между Бурел и Жанг.

Българинът ще опита за първи път в своята кариера ще се класира за втората седмица на турнира в Париж. Никога досега в своята кариера Григор не се е изправял срещу този тенисист. Карбайес Баена е с две години по-млад от Димитров, играе с дясна ръка и е в професионалния тур от 2011 година. Има една титла в кариерата си - на турнир от категорията АТП 250 през 2018-а.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички