Григор Димитров падна с 1 позиция в световната ранглиста преди началото си на Ролан Гарос


Григор Димитров падна с 1 позиция в световната ранглиста преди началото си на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Gulliver

1701 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна лек спад в световната ранглиста при мъжете, след като от 19-та позиция се озова на 20-та. Активът му е от 2055 точки. Хасковлията бе изместен от чилиеца Кристиан Гарин, който игра полуфинал в Хамбург.

Това се случва часове преди българинът да започне своето участие на последния за годината турнир от Големия Шлем - Ролан Гарос. Григор Димитров ще играе във вторник (29.09), а негов съперник в първия кръг ще е представителят на домакините Грегоар Барер.

Втората ракета на България Димитър Кузманов също отбелязва спад в класирането, като отстъпи с две позиции и вече е под номер 295 в света със 149 точки. Александър Лазаров падна с три места и е под номер 542 с 52 точки. Александър Донски е с 5 места надолу до номер 583 с 44 точки, а Адриан Андреев се свлече с 3 позиции, за да стигне номер 699 с 19 точки.

Номер 1 остава Новак Джокович (11 260 точки), а след него са Рафаел Надал (9850 точки), Доминик Тийм (9125 точки), Роджър Федерер (6630 точки) и Данийл Медведев (5890 точки). А Григор Димитров посочи двама топ тенисисти, които не спират да говорят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички