Гришо: Защо да не спечеля Sofia Open още веднъж


Гришо: Защо да не спечеля Sofia Open още веднъж
Снимка: Getty Images

391 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече провежда своята подготовка за участието си в предстоящото седмо издание на турнира от сериите ATП 250 Sofia Open. Надпреварата стартира в зала "Арена Армеец" през следващата седмица, а световноизвестният българин тренира в зала "София".

Димитров, който спечели титлата през 2017 година при единственото си участие в българския турнир, не крие вълнението си, че ще играе отново пред родна публика.

"Винаги когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия винаги ми е помагала, във всеки един момент. Несравнимо е. За мен това е много лично изживяване", обяви Димитров в интервю за официалния сайт на Sofia Open в навечерието на състезанието.

Той има отлични спомени от миналото си участие, когато Димитров в последствие спечели Финалния турнир на АТП в Лондон и се изкачи до третото място в световната ранглиста през 2017 г.

"2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година. И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила", обясни българинът.

Той не крие амбициите си отново да целуне корта в София след финала като шампион през тази година.

"Надявам се. Разбира се, това е целта. По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам - защо не да го направя още веднъж...Да, вълнувам се".

Вижте коя звезда отложи участието си в надпреварата!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички