Григор Димитров след Australian Open: Позитивите са много повече от негативите


Григор Димитров след Australian Open: Позитивите са много повече от негативите
Снимка: Getty Images/Guliver

1004 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е останал доволен от представянето си в първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. Гришо достигна до 1/4-финалите на надпреварата без загубен сет, но там получи неочаквана контузия, която му попречи да запази високото си ниво на игра и да стигне по-напред. 

"Началото на годината беше много необичайно, с карантината в Мелбърн и всичко останало. Въпреки това обаче не се оплаквам. Чувствам се късметлия заради това, че имах възможност да съм на корта и да играя на най-високото ниво, на което знам, че съм способен. Мисля, че началото на сезона беше много добро за мен. Физически се чувствах много добре до 1/4-финала. Позитивните емоции наистина са много повече от негативните.

Радвам се, че имах възможност да видя резултатите от предсезонната ми подготовка. Тя беше доста дълга, тъй като не участвах в последните няколко турнира миналата година. Прекарах доста време извън корта, но в един момент си казах, че е време отново да започна да играя. Представянето ми в Австралия беше много добро начало. Не заубих сет до 1/4-финала, което е нещо много позитивно, но за съжаление онзи мач се разви доста злощастно за мен", заяви Григор в интервю за сайта на ATP.

Димитров се готви за завръщане на корта още тази седмица за турнира в Акапулко. Ето кой е първият съперник на българина и кога ще се играе мачът!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички