Григор Димитров - Карен Хачанов по ТВ: Къде да гледаме 1/2-финала от тенис турнира в Марсилия?


Григор Димитров - Карен Хачанов по ТВ: Къде да гледаме 1/2-финала от тенис турнира в Марсилия?
Снимка: Getty Images

17678 0

Григор Димитров излиза в трети пореден ден на турнира в Марсилия, част от сериите ATP 250. Като втори поставен в схемата, той почива в първия кръг, а след това се справи последователно със Себастиан Корда (САЩ) и с Артур Риндеркнех (Франция) - без да загуби нито един сет.

На полуфиналите най-добрият български тенисист ще се изправи срещу третия поставен в схемата - Карен Хачанов. Намиращият се с пет места надолу от Гришо в световната ранглиста руснак (18) преодоля последователно Роберто Баутиста Агут и Джан Джиджен, като също не загуби и сет.

Григор Димитров продължава силно през 2024-та

Това ще бъде четвърти дуел между 32-годишния българин и 27-годишния руснак. До момента всеки двубой е бил на хард и Григор Димитров е печелил. Те се изправят един срещу друг за първи път във Виена през 2020-а година. След това мерят сили в Париж (2021) и в Шанхай (2023).

Още: Гавра! Григор Димитров е най-големият аутсайдер на топ турнир - "слабаци" с 1000 места надолу са пред него

В два от случаите Гришо побеждава на 0, а в другия (първият им дуел във Франция) Хачанов повежда при сетовете, но след това бива обърнат. Те имат и изигран демонстративен мач на трева в Хърлингам през 2018 година, когато отново Гришо печели - след 2:1 (въпреки че губи първата част).

Кога и къде да гледаме Григор Димитров срещу Карен Хачанов в Марсилия?

И този път Димитров закрива програмата на корта. Тя започва в 15:00 часа българско време с мач на двойки между Васил Кирков/Корда и Джън/Махач. Повече за българина, който по ирония на съдбата играе при Григор Димитров, но с негов съперник.

След тях идва ред на първия полуфинал на сингъл при мъжете между Хуберт Хуркач и Юго Умбер, който обаче е не преди 17:30 часа. След тях, но и не преди 19:00 идва ред на Гришо срещу Карен Хачанов. Дуелът между тях ще бъде излъчен пряко по "Макс спорт 1", като ще можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички