Григор Димитров: Как да не усещам вдъхновение? (ВИДЕО)


Григор Димитров: Как да не усещам вдъхновение? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

4136 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров беше категоричен, че е оставил настрана прогнозите и прякорите, както и различните мнения за неговата игра. Той сподели, че е изключително щастлив да играе на кортовете в София.

"Всичко върви добре. Играя добър тенис. Здрав съм, щастлив съм, развивам се. Концентриран съм върху себе си, играта си. Мисля, че съм оставил неща като прякори и прогнози настрана, и съм концентриран върху играта си. Надявам се, че ще има повече играчи от Балканите. Идваме от малки държави, с не много голяма традиция, но е хубаво да се виждат познати имена и дори със сходен език. Хубаво е. Особено, когато играеш вкъщи", каза Димитров по време на пресконференцията след победата над Троицки.

"Разбира се, как да не усещам вдъхновение. Може би след трудния първи гейм, просто започнах да влизам във формата си и играта, които исках да покажа. Разбира се, без тази подкрепа някой път е много трудно. Утре е събота. Става по-добре с всеки изминал ден. Днес беше по-добре. Просто най-важното е, че се чувствам добре. Гледам изцяло за утрешния мач“, заяви още Григор Димитров, а на въпрос за зараждащата се „Гришомания“, той отговори:

„Никой не трябва да се сравнява със семейството на Малееви и това, което са постигнали. Те са пример. Легенда. Това е. Що се отнася до академия и подобно – в момента това е далечина за мен. Изцяло съм фокусиран върху играта си. Имам толкова много цели да постигам. Това засега са странични неща и в момента не мисля за тях", допълни той.

Димитров сподели, че е бил изяло фокусиран върху предстоящия двубой срещу Троицки и е бил готов за най-силните му страни.

 "Знаех, че форхендът на Виктор не е много добре от самото начало. Наистина му ставаше по-трудно и по-трудно. Движението ми корта беше по-добре. Използвах мрежата, когато можех да изляза напред и бях фокусиран върху себе си.

„Срещу Клижан съм играл и преди. Левичар е. Знаеш какво да очакваш. Ще погледам малко от мача на запис тази вечер. Ще обсъдим с треньора какво би могло да се направи. В момента съм доволен от играта си и трябва да задържа същата концентрация и постоянство. С много тренировки подобрявам ударите си. Всеки един ден, който е изминал, трябва да знаеш, че си подобрил нещо. Това е работа на треньор да види как тренираш и какво правиш. Аз усещам себе си, че след всеки един ден съм свършил работата си. Всичко трябва да е налице", каза още той.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички