Григор Димитров със смазващ успех в София!


Григор Димитров със смазващ успех в София!
Снимка: БГНЕС

3093 0

Григор Димитров стигна по безапелационен начин до полуфиналите при първото си участие на Sofia Open. Тази вечер той надигра с вещина Виктор Троицки с 6:3, 6:3 и утре ще спори за влизане на финал.

Българинът почна по-слабо в началото, като трябваше да отрази две точки за пробив в самото начало, но след това беше абсолютно безкомпромисен - един пробив в първия сет и два във втория.

Това е втора победа за българина в турнира, който с полуфинала си гарантира защитаване на точките, които спечели от турнира в Истанбул през миналата година. В следващата си среща той ще се изправи срещу Николас Басилашвили или Мартин Клижан.

Полуфиналът на Григор Димитров гледайте НА ЖИВО В SPOTLIVE.BG.

ВТОРИ СЕТ

5:3 - Само за 90 секунди Димитров затвърди пробива!

4:3 (пробив) - Димитров започна ударно 7-ия гейм. След фантастичен уинър от бекхенд, последваха две грешки на Троицки - 0:40. С отличен серивс той неутрализира първата възможност за пробив, но след това прати топката в мрежата след мек, но много прецизен ретур на Димитров.

3:3 - Бърз гейм за Димитров.

2:3 - Троицки също имаше затруднения в своето подаване. Той не успя да се въползва от лекия подем в играта си и това позволи на Димитров на два пъти да се добере до равенство при 40:40. Той имаше своите шансове, но в едно от най-важните разигравания фен от публиката се провикна "аут" и обърка Димитров. Последва предимство за Троицки и затваряне на частта.

2:2 - Димитров регистрира 4-ата си двойна грешка за 30:30 и реши да не рискува при следващия си сервис. Троицки атакува веднага, но за щастие топката излезе в аут. Григор имаше шанс да затвори гейма с наглед лесен минаващ удар, но прати топката в мрежата - 40:40. Григор на 3 пъти не успя да спечели предимството си, но при 4-ия си опит успя да влезе добре в разиграване и Троицки прати бекхенд в аут - гейм за българина след близо 7 минути игра.

1:2 - Най-бързият гейм (под 100 секунди) в полза на Троицки.

1:1 - Идентична ситуация - Гришо имаше леки проблеми, но все пак успя да затвори гейма на 30.

0:1 - При ситуация 30:30 Григор Димитров допусна две непредизвикани грешки и не успя да пробие.

ПЪРВИ СЕТ

6:3 - Българинът поведе с 40:15, докато Троицки заигра на максимален риск. Той отрази първия сет бол, но при втория прати агресивния си ретур в аут - сет за световния №13.

5:3 - Димитров пробва няколко различни удара, с които да изненада Троицки, но това не му донесе особен успех. Гейм на 30 в полза на съперника.

5:2 - Втори гейм на 0 в полза на Димитров.

4:2 - Бърза серия на Троицки, който също взе гейма на 15.

4:1 - Силната серия на Гришо продължи - той продължи с успешните си сервиси и взе гейма на 15.

3:1 - Сърбинът реализира първия си гейм в мача. Димитров имаше шанс за нов пробив при 30:30, но сбърка два ретура.

3:0 - бърз сервис гейм на 0 в полза на Григор Димитров.

2:0 (пробив) - Няколко добри разигравания дадоха на Григор шанс да играе при 30:30. Той успя да да натисне Троицки и сърбинът прати топката в аут, а при последвалото разиграване сърбинът прати слайс в мрежата - пробив и 2:0 за Гришо.

1:0 - Григор Димитров започна на сервис, подобно на вчерашния двубой. След форхенд в аут и двойна грешка той изостана с 0:30, но след това записа първата си точка със смайващ бекхенд. Втора двойна грешка даде две точки за пробив на Троицки. Последва серия от 4 поредни точки от начален удар, която спаси Гришо и той поведе.

Григор Димитров стигна трудно до полуфиналите, след като се наложи с 2:1 сета над Йежи Янович, въпреки че изоставаше след първия сет и спаси куп точки за пробив в полза на поляка. След мача българинът специално благодари на феновете за подкрепата и беше категоричен, че тази победа е изкована от тях.

В същото време Троицки, който днес има рожден ден, е финалист от миналогодишното издание на турнира и излиза пределно мотивиран да защити точките си от 2016 година.

До момента двамата имат 4 мача по между си. Последната им битка беше на "Ролан Гарос", когато сърбинът спечели 5-сетов трилър от първия кръг. Иначе на настилка "хард", каквато е и тази в зала "Арена Армеец", Григор има положителен баланс - 2 победи и едно поражение.

Очаквайте включвания НА ЖИВО преди и след двубоя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички