Тенис етикет: Как хем да викаме за Григор, хем да не сме чобани в залата


Тенис етикет: Как хем да викаме за Григор, хем да не сме чобани в залата
Снимка: БГНЕС

4304 0

Григор Димитров получи невероятна подкрепа от публиката в "Арена Армеец" по време на първия си мач от турнира в София от сериите АТР250. Самият Гришо след драматичната победа с 2:1 над Йежи Янович призна, че именно феновете са го "вдигнали" и вдъхновили да осъществи великолепния обрат и да се класира на четвъртфиналите.

Само че Янович и полските медии останаха потресени от отношението на публиката към съперника на Димитров. Наистина за "джентълменския" и "елитарен" спорт подобни освирквания и очевадно фаворизиране на един от двамата играчи може би изглежда по-странно, въпреки че на сцената бе очевадният местен фаворит.

Затова не е лошо да припомним на хората, които гледат тенис на живо, какво повелява тенис етикетът:

Първо и най-важно: Спазвайте тишина преди изпълнение на сервис и по време на разиграванията

Ако освиркванията и псувните към противник на Григор може да минат между капките (въпреки че изобщо не е така), то е напълно недопустимо да се вдига какъвто и да е шум преди изпълнение на сервис и по време на разиграванията. Естествено, може да казвате: "Ооо", когато някой направи невероятен удар, но само толкова. Бъдете сигурни, че сервисът няма да бъде изпълнен, докато шумите, а ако пречите прекалено много, ще бъдете изгонени.

Второ: Останете на местата си, освен когато няма изрично посочени паузи

Не е прието да се движите из редовете по трибуните между всеки гейм. И не си мислете, че ще ви се размине - никое разиграване няма да започне, докато си търсите мястото, защото сте решили набързо да отскочите за бира. И няма да ви пуснат, ако искате да влезете в залата, след като вече е започнал гейм.

Трето: Подкрепяйте Григор, но не мразете съперника му

Не по-малко важно е да изразявате пристрастията си коректно - срещу Анди Мъри на Уимбълдън Григор очевидно не е бил любимец на публиката, но никой не го е освирквал, докато си сменя ракетата или ако не успее да вкара първи сервис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички