Григор Димитров излиза в ранен мач във втория кръг на "Ролан Гарос"


Григор Димитров излиза в ранен мач във втория кръг на "Ролан Гарос"
Снимка: GettyImages

3052 0

В четвъртък (1 юни) Григор Димитров ще излезе отново на корта срещу №46 в света Емил Русувуори в мач от втория кръг на Ролан Гарос. На старта българинът победи с 3:0 (6:0,6:3,6:2) при дебютния си сблъсък със 147-ия в света - Тимофей Скатов.

Дебютен мач между двамата

Емил Руусувуори пък се наложи драматично над домакинския представител Грегоар Барер с 3:2. Финландецът и Григор нямат официална среща помежду си, така че това ще е първа за тях.

Срещата ще бъде на корт номер 7 и е втори в програмата, която стартира с Диана Шнайдер – Беатрис Хадад Мая в 12 часа на обяд. В третия кръг евентуално Димитров може да играе срещу номер 8 Яник Синер (Италия).

След победата над Скатов - Григор бе много доволен от успеха си, като разкри и какво е физическото му състояние. "Имам тук-там болки, но това е ежедневие при нас. Добре съм. Днес бе важно да свърша възможно най-бързо, за да мога да си почина възможно най-много. Тези мачове са важни и за повечето от тях трябва да се подготвиш дори повече психически отколкото физически, за да не изпускаш моментите", като не си постави конкретна цел за турнира. В последните седмици Григор се поставя на добро ниво, като след първия си финал от 5 години насам - в Женева, който бе загубен от Григор, той отново се завърна в топ 30.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички