Григор Димитров изигра абсурден първи мач в Акапулко


Григор Димитров изигра абсурден първи мач в Акапулко
Снимка: Getty Images/Guliver

1822 0

Малко неочаквано първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започна доста трудно срещу 101-вия в света сърбин Филип Крайнович. Григор загуби сет, но пък завърши срещата със стил – 6:3, 5:7, 6:0 и направи първа крачка към защитата на най-ценния си трофей досега – титлата в мексиканския курорт Акапулко, турнир от серията „500” на ATP.

В мача голямо влияние изигра крайно неприятния вятър, който още в началото „помогна” за два пробива – три двойни грешки на Димитров подариха пробив за Крайнович, но веднага след това сърбинът също загуби подаването си и оттам българинът направи добра серия от четири поредни гейма. Световният номер 10 не допусна нови колебания в представянето си и затвори сета с 6-3 за 29 минути. Григор използваше по прекрасен начин ширината и дълбочината на корта, за да придаде повече агресия на играта си и се придвижваше впечатляващо по корта.

Краинович не изглеждаше никак стабилен от начален удар, а и завърши сета с цели 14 непредизвикани грешки срещу едва 4 уинъра. Статистиката на Димитров също беше отрицателна, но звучеше доста по-приемливо (8-10), информира Tenniskafe.

В първия гейм на втория сет Крайнович спаси 9 шанса за пробив, като този гейм продължи 18 минути! Сърбинът спаси още три точки за пробив и в третия гейм, но след това Григор проби. И точно тогава играта на българина се разпадна - Краинович се върна в двубоя за 3:3, Димитров проби за 4:3 и допусна рибрейк, а после проби още веднъж за 5:4 и водеше с 40:0, но допусна обрат! Това, естествено, нямаше как да не се отрази и Димитров допусна нов пробив за край на сета.

В последната част интрига вече нямаше - шест поредни гейма за българина, който излиза срещу победителя от мача Доналд Йънг - Райън Харисън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички