Григор Димитров напълно готов за защитата на титлата в Акапулко


Григор Димитров напълно готов за защитата на титлата в Акапулко

1699 0

Григор Димитров вече е в Акапулко, където през миналата година спечели втората си титла в мъжкия тенис, след като във финалната среща надигра с 2:1 сета Кевин Андерсън.

През настоящия сезон българският феномен е поставен под №3 в надпреварата, в която Кей Нишикори, Давид Ферер и други ще се опитат да му отнемат трофея.

Гришо обаче не се притеснява от конкуренцията и е в добро физическо състояние, за да се опита да защити титлата си в Мексико.

"Чувството да си шампион е страхотно. Тук винаги конкуренцията е голяма. В момента мисля, че съм в добра форма и нямам търпение да започна участието си", сподели българинът.

"Условията не са никак лесни. Тук е много топло и влажно и не на всеки това му допада. Аз обаче харесвам подобни условия. Наистина чувствам, че мога да се представя силно" - каза половинката на Мария Шарапова.

"Мисля, че в момента всички показват добър тенис и всеки прави каквото е по силите му, за да се изкачва напред в ранглистата, печелейки повече турнири и повече точки. Смятам, че конкуренцията сега е наистина много голяма и това е красотата на играта.

За мен е страшно вълнуващо да изляза на корта и да се старая да давам максимума от себе си. Концентриран съм единствено върху следващата си крачка и спечелването на по-големи турнири. Най-важно е представянето, защото ако то е добро, идват и резултатите", заяви Григор, който стартира защитата на титлата си срещу сърбина Филип Краинович.

"Всяка титла означава много за мен, наистина не мога да ги сравнявам. И четирите имат голяма стойност за кариерата и развитието ми. Може би все пак в Акапулко е най-важната ми победа и се радвам, че се завръщам да защитавам трофея си. След успеха миналата година започнах своето изкачване в ранглистата - от топ 30 стигнах до топ 10 и подобрих много играта си", казва още хасковлията.

В опита му да защити титлата си той ще бъде подкрепян и от Мария Шарапова, която също е в Акапулко през тази седмица.

"Аз ѝ препоръчах да дойде в Акапулко, защото е прекрасно място и затова тя е тук. Мексиканците са невероятни и е уникално чувството да излезеш на централния корт и да бъдеш подкрепян от такава публика. Надявам се, че тази година няма да разочаровам никого", завърши Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички