Димитър Кузманов загуби решителната битка за Уимбълдън и няма да прави компания на Григор Димитров


Димитър Кузманов загуби решителната битка за Уимбълдън и няма да прави компания на Григор Димитров
Снимка: Getty Images

840 0

Втората ракета на България Димитър Кузманов (№175) не успя да прескочи последното стъпало преди основната схема на Уимбълдън, губейки с 1:3 сета - 2:6, 7:6 (3), 3:6, 2:6 за 2 часа и 42 минути игра от световния №207 Енцо Куако (Франция).

Мачът започна равностойно и в първите четири гейма двамата печелеха лесно подаванията си. В петия гейм обаче, Мико допусна брейк, а Куако не само го затвърди за 4:2, но и направи нов такъв, като впоследствие използва първия открил се сетбол, за да спечели с 6:2.

Вторият сет бе далеч по-равностоен, макар че българинът трябваше да спасява точка за пробив още в първия гейм. След това му се наложи да направи същото и при 4:4, а в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Кузманов бе безапелационен, пробивайки на два пъти сервиса на съперника за 7:6 (3).

Българинът и франзузинът си размениха по един брейк в началото на третия сет, а при изоставане с 3:4 нашето момче не издържа и отново инкасира пробив, който бе затвърден от Куако за 6:3.

В последната четвърта част Кузманов загуби съпротивителни сили, допусна да бъде пробит още в първия гейм, а след това и в петия, и така загуби сета с 2:6, а с това и самия мач.

*Жребият за основната схема на Уимбълдън ще бъде изтеглен на 24 юни, петък, от 12:00 часа българско време!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички